Život

Utorak, 17.08.2021.

15:07

Preminula Viktorija Paris, ikona filmova za odrasle 90-ih

Preminula je Viktorija Paris, zvezda filmova za odrasle, koja se probila na sceni industrije za odrasle tokom 80-ih godina prošlog veka.

Izvor: B92

Default images

Paris, koja je rođena kao Šejla Jang, preminula je sa 60 godina nakon borbe s rakom, a tužnu vest potvrdila je njena bivša kolegica Kristi Kenjon.

Tokom svoje karijere Paris je glumila u više od 100 filmova za odrasle, a time je počela da se bavi 1988. godine, nakon što je diplomirala nutricionizam u Montani.

Kad se iz Montane preselila u Los Anđeles, prvo je honorarno radila kao sekretarica te se istovremeno bavila rvanjem i manekenstvom, a onda je 1988. snimila svoj prvi film za odrasle "Girls of Double D 7". Prvu glavnu ulogu dobila je sledeće godine u parodiji "Live In, Love In", a društvo joj je pravio tadašnji suprug Robert Bulok.

Reditelj filmova za odrasle Aksel Braun, koji je 1990. godine bio zaslužan za film "Fantasy Nights" u Parizu, prisetio se glumice i pričao o njihovoj saradnji.

"Bila je vrlo otmena i imala je auru nevinosti, koja se savršeno uklapala u priču koju sam hteo da ispričam u filmu. Kad sam je prvi put sreo, rekla mi je da, baš kao i ja, ne puši, ne pije niti se drogira, što je bilo vrlo neobično za to vreme. Odmah sam primetio da je izuzetno profesionalna, simpatična i pripremljena. Tiokom godina nekoliko puta naletio sam na nju na filmskom festivalu u Kanu, jer je volela da putuje i uživala je u najboljim stvarima u životu. I iz mog iskustva s njom, ona je bila jedna i jedina", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: