Život

Subota, 20.02.2021.

09:45

Šerbedžija u suzama na TV Prva: "Đole je sve stavio u bubanj da bi rekao istinu"

Rade Šerbedžija i dalje ne može da nađe reči kojima bi opisao kako se oseća nakon smrti Đorđa Balaševića, i za TV Prva naveo je da "kada se dogodi ovako nešto, to je kao elementarna nepogoda kojoj nema pomoći".

Izvor: B92, Prva TV

Šerbedžija u suzama na TV Prva:
Foto: Terry Straehley/Shutterstock

Sa očima punim suza rekao je da mu je bilo teško i da pozove Oliveru, "Đoletovu božanstvenu muzu" i da joj izjavi saučešće.

"On vas tera da se smejete kad bi trebalo plakati i tu stoji veličina tih ljudi, izuzetnih pojava u našim životima", naveo je Šerbedžija, i rekao da je Balašević savremeni Čehov.

Naveo je da se Balašević "smeje i smeška našim slabostima i nesrećama na božanstven način".

"Njegovu smrt treba slaviti, kao što je on to zaslužio - da se slavi taj jednistveni čovek koji je napisao najlepše ljubavne pesme, najnežnije stihove o našim detinjstvima, najtužnije rime o našim nevoljama i najsmešnije bećarske stihove o našim mentalitetima", rekao je Šerbedžija.
Foto: Printskrin/TV Prva
Ali istakao je da Balašević nije bio samo veliki pesnik ali nego i neviđeno hrabar čovek.

"On je za vreme rata i užasa stavio sve u bubanj da bi rekao istinu, i prozvao one užasne političke lidere sa svih strana koji su krivi, i onda je on za ostrašćene nacionaliste postao upitan čovek kom su zamerali takvu hrabrost", naveo je glumac.

Dodao je da na sreću ima više onih koji su mu se divili i koji su obožavali tu njegovu hrabrost.

"Sinoć sam išao Zagrebom i video tu decu, tu publiku kojih je bilo hiljade i pevali su njegove pesme usred Zagreba i na ćirilici napisali Bećarac", rekao je Šerbedžija dok je brisao suze, pa dodao:

"Nisam se sada rasplakao samo zbog njega, nego zbog nove mladosti koja je jedina šanse za našu budućnost i srećniju zemlju koju je i Đole sanjao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: