Život

Nedelja, 16.09.2018.

17:10

Jedna od najplaćenijih glumica na svetu nestala bez traga

Fan Bingbing, najpoznatija kineska glumica i jedna od najplaćenijih glumica na svetu, nestala je bez traga. Informacija o uspešnoj Kineskinji koja je slavu stekla ulogama u filmovima "Iron Man" i "X-Men" nema već tri meseca.

Izvor: B92

Jedna od najplaćenijih glumica na svetu nestala bez traga
Foto: Gettyimages

Američki mediji pišu da je Fan Bingbing verovatno u tajnosti uhapšena zbog navodne utaje poreza u filmskoj industriji koja je naljutila kineske vlasti.

Članak koji je 6. septembra objavio državni medij Sekjuritis Dejli (Securities Daily), a u kojem je navedeno da je Fan Bingbing pod kontrolom i da se očekuje zakonska presuda, ubrzo je izbrisan. U isto vreme, nema nikakvih službenih informacija o optužbama, kao ni službenih informacija o navodnoj istrazi protiv Fan Bingbing.

CNN piše da su njeni problemi počeli u maju ove godine kada je u javnost procurio njen filmski ugovor. Prema pisanju državnog tabloida Global Tajmsa (Global Times), Fan je imala dva različita ugovora - jedan službeni u kojem je pisalo da je plaćena oko 1,5 miliona dolara i drugi privatni prema kojem je dobila 7,5 miliona dolara. Ova praksa u Kini je poznata kao "jin-jang ugovori".

Njene ugovore u javnost je pustio kineski televizijski voditelj Cui JongJan koji se u junu izvinio popularnoj glumici.

Istog meseca kineske vlasti započele su istragu "jin-jang ugovora" u filmskoj industriji Kine. Nakon toga su bez objašnjenja povučene sve reklame s njenim likom, a glumica na društvenim mrežama nije aktivna već tri meseca.

PR tim Fan Bingbing odbacio je sve optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: