Život

Petak, 23.05.2014.

22:06

Volonter vratio vlasnici novčanik s 1.800 evra

Volonter iz Smederevske Palanke danas je pronašao novčanik sa 1.800 evra i vratio ga vlasnici, ženi ugroženoj poplavama.

Izvor: B92

Default images

Dragan Vujanović, koji je zajedno sa svojim kolegama učestvovao u akciji sređivanja Karađorđevog naselja, pronašao je pod drvenom ogradom, uz ivicu ulice gde je obavljano čišenje, novčanik u kome se nalazilo oko 1.800 evra, i, u prisustvu policije, novac i novčanik vratio vlasniku, ženi iz Naselja ugroženog poplavom.

Dragan Vujanović je upravnik Kancelarije za mlade, koja radi u sastavu palanačkog Kulturnog centra. Na današnju akciju došao je sa kolegama sa posla, i slučajno, spazio novčanik. U prvi mah pomislio je da je neko izgubio dokumenta, ali kada je nočanik podigao, video je da se u njemu nalazi novac. Vujanović je to odmah saopštio ljudima koji su se nalazili u blizini, a među njima je bilo i stanovnika Naselja, koji su ga uputili ka dvorištu vlasnice novčanika, koja je potvrdila da je novac njen. Istovremeno, slučaj je prijavljen policiji, koja je došla na lice mesta baš u vreme kada je Dragan Vujanović novčanik sa novcem vratio vlasniku.

Vujanović se godinama bavi umetničkom fotografijom, i smatra da je zahvljjući fotografskom daru uočavanja detalja danas primetio novčanik.

Dragan Vujanović smatra da je njegov postupak sasvim prirodan i podrazumevajući. Naglasio je da mu ne prija publicitet koji prati ovaj događaj i da bi čitava priča trebalo da posluži kao poenta, za sve ljude, a pre svega za mlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: