Život

Četvrtak, 27.09.2018.

10:07

Glumica priznala zašto je godinama ćutala da je silovana sa 16

Američka glumica, voditeljka i manekenka Padma Lakšmi (48) otkrila je u kolumni za "Njujork tajms" (The New York Times) zašto je ćutala o tome da ju je kao devojčicu (16) silovao muškarac.

Izvor: B92

Glumica priznala zašto je godinama ćutala da je silovana sa 16
Foto: Getty

"Kada sam imala 16 godina zabavljala sam se sa muškarcem kojeg sam upoznala u Puente Hilsu u predgrađu Los Anđelesa. Radila sam u jednoj radnji posle škole. I on je radio u blizini. Došao bi do mene, sav uglađen i često bi flertovao sa mnom. U to vreme je studirao je i imao je 23 godine. Kada bi me dovezao kući posle sastanka, došao bi u moju kuću i pričao sa mojom majkom. Bili smo intimni, ali je znao da sam nevina i da nisam bila sigurna kada ću biti spremna na seksualni odnos", rekla je ona u svojoj ispovesti.

U novogodišnjoj noći, samo nekoliko meseci od kada su počeli da se zabavljaju, on ju je silovao.

Lakšmi je otkrila da se u jednom trenutku osećala kao da je ona kriva za to što joj se dogodilo, te da razume zašto žene ne prijavljuju seksualne napade.

Kaže da je odlučila u javnosti da govori o svom slučaju, nakon što su dve žene optužile kandidata za američki Vrhovni sud Breta Kavanova za seksualno zlostavljanje.

"Kristin Blejzi Ford rekla je da se Kavano popeo na nju, pokrio joj usta rukom, pokušavši da je siluje dok su još bili u srednjoj školi. Debora Ramirez je rekla da je njoj pokušao to isto da uradi, dok su bili na fakultetu", rekla je Lakšmi.

Inače, kao što mnoge druge stvari komentariše, američki predsednik nije mogao da prećuti i odgovori na optužbe protiv Kavana. Donald Tramp je putem Tvitera komentarisao slučaj sudije Kavana.

"Ako je napad (na doktorku Kristin Blejzi Ford) bio onoliko oštar koliko ona tvrdi, ne sumnjam da bi ga ili ona ili njeni roditelji prijavili policiji. Tražim da ona donese te prijave kako bismo mogli da saznamo datum, vreme i mesto", napisao je.

"(Američki) predsednik Tramp je napisao da bi doktorka Ford prijavila napad policiji u slučaju da je ono što je rekla istina. Međutim, razumem zašto bi obe žene te informacije držale za sebe svih tih godina bez uključivanja policije. Ja sam godinama radila istu stvar", napisala je Lakšmi za Njujork tajms.
Foto: Getty
Lakšmi, koja je voditeljka televizijske emisije "Top Chef", potom je otkrila da se kao tinejdžerka viđala sa jednim muškarcem, sa kojim je otišla u njegov stan u novogodišnjoj noći, nakon što su oboje zaspali. Kada se probudila, on je bio na njoj.

"Pitala sam ga: 'Šta radiš?'. On je rekao: 'Boleće te samo nakratko'. 'Molim te nemoj to da radiš', zaurlala sam", piše Lakšmi i dodaje da ju je muškarac posle odvezao kući.

Bila je u šoku.

"Nisam to prijavila. Ni svojoj majci, ni svojim prijateljima, ni policiji", kaže ona i dodaje da se posle toga osećala kao da je kriva za napad.

"U osamdesetim godinama prošlog veka nismo imali terminologiju za silovanje koje se desi tokom sastanka s dečkom. Zamišljala sam šta bi mi odrasli rekli: Šta si uopšte tražila u njegovom stanu?"

Trideset i dve godine kasnije Lakšmi kaže da ništa ne može da dobije time što je progovorila, ali da svi mogu puno toga da izgube ako na "svedočenje o seksualnom napadu stavimo vremensko ograničenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: