Zdravlje

Petak, 09.01.2015.

12:16

Vakcina "gardasil" nije opasna?

Vakcina protiv raka grlića materice "gardasil", koju je komercijalizovala francuska farmaceutska kompanija "Sanofi Paster", ne bi trebalo da povećava opasnost od razvoja multiple skleroze.

Izvor: Izvor: Tanjug

Default images

To su pokazali rezultati nedavno obavljenog istraživanja, objavljenog u naučnom časopisu JAMA.

Istraživači iz instituta Statens serum u Kopenhagenu (Danska) analizirali su zdravstvene podatke za oko četiri miliona pripadnica ženskog pola starosti od 10 do 44 godine da bi identifikovali moguće veze između vakcinacije protiv raka grlića materice i multiple skleroze.

Rezultati tog istraživanja ne pokazuju nikakvo povećanje opasnosti od obolevanja od te bolesti, objavljeno je na veb-sajtu topsante.com.

Foto: pixabay.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: