Zdravlje

Subota, 25.03.2023.

16:05

Lekari otkrivaju: Uz pomoć ove dve namirnice rešite se bakterija, posebno ešerihije

Dok mnogi od nas povezuju Ešerihiju koli sa trovanjem hranom, treba znati da ovom infekcijom takođe možete dobiti upalu pluća, crevnu infekciju i infekciju urinarnog trakta. Zapravo, čak 75% do 95% infekcija urinarnog trakta je uzrokovano upravo Ešerihijom koli.

Izvor: stvarukusa

Lekari otkrivaju: Uz pomoć ove dve namirnice rešite se bakterija, posebno ešerihije

Kako biste sprečili navedena stanja, lekari savetuju da pored redovne terapije koju vam prepišu, u svoju svakodnevnu rutinu uvrstite i limun i peršun.

Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korenu i listovima. Pomaže u lečenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris…. U starom Egiptu peršunom su lečili bubrege i mokraćne puteve.

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dve najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno delovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje, dobije se fantastičan prirodni lek protiv svih bakterija, naročito protiv Ešerihije koli.

Potrebni sastojci:

250 g korena peršuna
250 g limuna s korom
250 g meda
2 dcl maslinovog ulja

Med nabavite kod pravog i proverenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je da koristite domaći limun, koji nije hemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u prodavnici, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga pre upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presecite na pola. Odstranite koštice. Koren peršuna je potrebno dobro oprati.

U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete da usitnite i u mašini za mlevenje mesa, navodi Stvarukusa

Dobićete kašastu masu, koja može da stane u staklenu teglu od 250 g. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu kašiku pre doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom leku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu da ga uzimaju i trudnice i mala deca, s tim što deci treba davati malu, a ne veliku kašiku ove smese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: