Zdravlje

Četvrtak, 30.06.2022.

16:16

Nije samo pržena i masna hrana: Namirnice koje podižu krvni pritisak

Visok krvnih pritisak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Ljudima kojima lekarima konstantuju hipertenziju, obično se zabranjuje masna, pržena i slana hrana. Međutim, to nisu jedine namirnice koje mogu podići krvni pritisak. Tu spadaju i one koje se smatraju zdravim.

Izvor: Novosti

Nije samo pržena i masna hrana: Namirnice koje podižu krvni pritisak
Foto: Profimedia

Grejpfrut

Iako je grejpfrut generalno izuzetno zdrava namirnica, nije preporučljiva za osobe kji imaju povišen krvni pritisak. Ovo voće može izazvati neželjene reakcije ako se konzumira istrovremeno sa nekim lekovima.

Peciva iz pekare

Mnogi koji kubure sa viškom kilograma savetuje se da izbegavaju peciva, ali to bi trebalo da čine i oni koji boluju od hipertenzije. Ako niste znali, samo jedna pereca može sadržati i do 230 grama natrijuma!

Neoljušten krompir

Krompir je mnogima omiljeno povrće. Bilo da je u pitanju prženi, pečeni ili kuvani, predstavlja nezaobilazni dodatak mnogim jelima. Međutim, neoljušten krompir sadrži dosta. Zbog toga se savetuje onima koji imaju povišen krvni oritisak da ga nikako dodatno ne sole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: