Utorak, 29.07.2014.

11:03

RUS: Ko uvede sankcije - agresor?

Ruska Državna duma će uskoro razmotriti predlog da se u rusko zakonodavstvo uvrst novi pojam - "država agresor", piše današnji moskovski dnevnik Izvestija.

Izvor: Beta

Default images

Predlagači izmena zakona, članovi vlaajuće Jedinstvene Rusije Jevgenij Fodorov i Anton Romanov, kao i poslanička grupa "Deputatski suverenitet", u koju ulaze sve parlamentarne partije, naveli su u obrazloženju da se pod "zemljom agresorom" podrazumeva država koja je uvela sankcije Rusiji, kao i pojedinim građanima Rusije i ruskim kompanijama.

Autori navode da je spisak "zemalja agresora" neophodan radi "zaštite osnova ustavnog poretka, odbrane zemlje i bezbednosti države, zaštite unutrašnjeg tržišta Rusije i razvoja nacionalne ekonomije".

U slučaju da izmene zakona budu usvojene, fizička i pravna lica, koja su registrovana u "zemlji agresoru", ili ruske kompanije koje su povezane ili zavisne od takvih lica, neće moći da se na teritoriji Rusije bave revizijom ni da pružaju pravne i konsultativne usluge.

Fjodorov je listu rekao da će vlada sama odlučivati o tome koje kompanije će ući u spisak sankcija.

Po njegovom mišljenju, u njemu treba da budu sve velike američke revizorske kompanije i organizacije za konsalting koje rade u Rusiji - Diojt, KPMG, Ernst i Jang, Prajsvoterhaus Kupers, Boston konsalting grup, Makenzi.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija o situaciji na istoku Ukrajine "neobjektivan, pa čak i licemeran".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: