Nedelja, 17.11.2013.

21:46

Pantić strahuje-moguće manipulacije

Kandidat za gradonačelnika GI Srpska Krstimir Pantić kaže da bi Priština mogla da manipuliše glasačkim materijalom sa ponovljenih izbora u severnoj Mitrovici.

Izvor: Beta

Default images

Pantić, koga podržava Vlada Srbije, kaže da je odluka o brojanju glasova van biračkih mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici "začuđujuća" jer "nije bilo razloga da se izborni materijal nosi u Kosovo Polje".

"Postojali su uslovi da se glasovi prebroje na licu mesta, očekujem da će CIK pošteno odraditi posao i da će članovima biračkih odbora biti dozvoljeno da sve vreme budu uz glasačke kutije i da neće biti pokušaja manipulacije glasačkim listićima", rekao je Pantić za agenciju Beta.

Pantić je kazao da strahuje da Priština može da pokuša manipulacije biračkim materijalom, odnosno zamenu glasačkih kutija tokom transporta do centra u Kosovu Polju.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici Momčilo Barović izrazio je večeras razočaranje odlukom da se izborni materijal iz severne Mitrovice prebrojava u Kosovu Polju.

"Mi znamo kakve su to igre, razlozi su političke prirode, znamo ko je kome naklonjen", rekao je Barović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, jučerašnja odluka CIK-a bila je da će se prebrojavanje glasova obaviti u tri biračka centra na kojima je i glasano i sada nije jasno zašto je odluka preinačena.

Na ponovoljenim lokalnim izborima u tri glasačka centra u severnoj Mitrovici danas je glasalo 22,38 odsto birača ili 5.231 gradjanin, saopšteno je iz Centralne izborne komisije Kosova (CIK).

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je rekla da je shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu predloga OEBS, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici.

Izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovljeni su danas u tri biračka centra gde je pravo glasa imalo oko 23.000 birača jer su 3. novembra nepoznati napadači razbili kutije sa glasovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: