Četvrtak, 01.02.2024.

15:23

Oaza zdravlja nedaleko od Beograda: Banja idealna za sve vrste bolesti

U podnožju planine Kosmaj, nadomak Mladenovca, nalazi se Selters Banja, jedinstveno lečilište poznato po svojim lekovitim vodama i blagotvornom uticaju na zdravlje ljudi.

Izvor: KJ

Oaza zdravlja nedaleko od Beograda: Banja idealna za sve vrste bolesti
Foto: Profimedia

Kao oaza mira i prirodnog bogatstva, Selters Banja predstavlja idealno mesto za sve one koji traže odmor i rehabilitaciju u prirodi.

Selters Banja ima dugu i bogatu istoriju. Njeni lekoviti izvori korišćeni su još od rimskih vremena, dok je moderno lečilište razvijeno u 19. veku.

Kroz istoriju, banja je bila poznata i cenjena među ljudima iz različitih slojeva društva, uključujući i nekoliko srpskih vladara koji su ovde dolazili na lečenje i odmor.

Selters Banja je okružena bujnim zelenilom i šumama koje pružaju brojne mogućnosti za rekreaciju i uživanje u prirodi. Posetioci mogu istraživati okolinu kroz šetnje, planinarenje, biciklizam ili piknike na otvorenom.

Posebno su popularne šetnje stazama koje vode do obližnjih vidikovaca sa kojih se pruža predivan pogled na okolinu.

Lekovita svojstva Selters banje

Osnova lečenja u Selters Banji su njene mineralne vode, bogate sumporom, koje izviru iz više prirodnih izvora.

Ove vode imaju širok spektar terapeutskih svojstava, posebno u lečenju kožnih oboljenja, reumatskih problema, bolesti lokomotornog sistema i posttraumatskih stanja.

Pored mineralnih voda, banja se ponosi i savremenim medicinskim centrom opremljenim za pružanje različitih vrsta terapija i rehabilitacija

Kako doći do Selters banje?

Smernice do Selters banje (Mladenovac) korišćenjem gradskog prevoza možete da pogledate OVDE.

Selters banja na mapi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: