Utorak, 26.12.2023.

17:09

Ukrajinci napali Zelenskog zbog izjave o mobilizaciji

Video na kojem predsednik Volodimir Zelenski govori da, za razliku od Rusije, u Ukrajini niko ne tera ljude da ratuju silom, ponovo je viralan.

Izvor: Tanjug

Default images
EPA-EFE/FILIP SINGER

"Ne možemo se ponašati kao Rusija - da teramo ljude u rat motkama. Mi nismo takva država. Ovo je paradoks. Mi se borimo za evropske vrednosti, želimo da budemo članica Evropske unije, pa moramo i da se borimo uzimajući u obzir takve vrednosti", rekao je Zelenski tada na samitu u Briselu.

Međutim, u kontekstu najavljenog predloga zakona o pooštravanju mobilizacije, kojim je predviđena mobilizacija pola miliona Ukrajinaca, ovaj video je izazvao burne rasprave na društvenim mrežama.

U komentarima ispod snimka korisnici su kritikovali ukrajinske vlasti.

"Tako da smo ipak gori. Rusija nije zatvorila granice, ali mi imamo ropstvo i teraju nas u rat motkama", navodi se u jednom od komentara.

Drugi korisnik je napisao: "Gurate nas u zatvor. Ili poziv i rat, ili ćete u zatvor".

"Posle takvih zakona, zaista izgleda da nas treba spasiti", "Mi nismo ništa bolji od Rusije" stoji u nekim od objava, prenosi ukrajinski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: