Četvrtak, 21.12.2023.

11:41

Vučić: Nikada čistiji izbori, znaju oni to svi; Jedna zemlja se mešala – pokazaćemo celom svetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o kritikama i zahtevima opozicije da se ponište izbori.

Izvor: B92

Default images
FOTO TANJUG/RADE PRELIÆ/ bs

"Gotovo nikada ne možete do perfekcije da sporvedete izborni proces, nikada čistij iizbori, znaju oni to svi. Nikada nisam više čestitki dobio od drugih zemalja. Da, ja poštujem svaki glas. I upravo tako, biračka volja naroda biće poštovana", počeo je Vučić.

"Ja poštujem njihove glasove, 900.000 ljudi, ali poštujem i naših 1.800.000 glasova. Nemoj da se igrate kao deca. U Beogradu nemaju primedbu ni na jednom zapisniku. Nego gde bi onih 40.000 glasača iz Republike Srpske? Nikada nisu u stanju da priznaju poraz. Ana je obavestila javnost da će upasti u RIK. Ajde lepo odrastite, spremite se. Slede vam važni lokalni izbori u Novom Sadu, Nišu, u 44 opštine", rekao je.

Komentarisao je da su zahtevi opozicije kao igranje dece i da traže poništavanje izbora i parlamentarnih i beogradskih.

"Oni znaju da su ovo stvarni rezulatati", kazao je.

Vučić je naglasio da je opozicija govorila da mu Makron nije čestitao, a on kaže da je najlepšu, prijateljsku čestitku dobio od francuskog predsednika. Dodao je da mu iz regiona jedino niko iz Hrvatske nije čestitao pobedu na izborima.

Predsednik Srbije je naglasio da je umoran od priče o tim temama, kao i da se opozicija ponaša krajnje neozbiljno. "Naši organi završavaju pismeno o uplivu jedne strane zemlje u naše izbore, tada ćemo celom svetu pokazati kako se vrši takva vrsta mešanja u procese koji pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: