Nedelja, 30.07.2023.

18:17

"Rat stiže u Rusiju"

Rat dolazi "u Rusiju, u njene strateške centre i vojne baze", izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posle napada dronom u poslovnom okrugu Moskve.

Izvor: Jutarnji list

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Rat postepeno dolazi "na teritoriju Rusije, u njene kulturne centre i vojne baze i to je neizbežan, prirodan i apsolutno pravedan proces", rekao je Zelenski u okviru svakodnevnog obraćanja na marginama posete Ivano- Frankivsk na zapadu zemlje.

"Ukrajina je sve jača“, dodao je on. Rusija je u nedelju ujutro objavila da je odbila dva odvojena ukrajinska napada dronovima tokom noći. Cilj jednog od njih bio je pripojeno poluostrvo Krim, a drugog Moskva.

U ruskoj prestonici, čiji je međunarodni aerodrom nakratko zatvoren, dve poslovne kule u glavnom poslovnom delu grada su lakše oštećene.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u napadu na Moskvu učestvovale tri drona, od kojih je jedna oborena, a preostale dve su „neutralisane elektronskim ratovanjem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: