Petak, 24.03.2023.

18:44

U Nišu obeležena godišnjica NATO agresije bez saglasnosti UN

Pripadnici Vojske Srbije danas su u Nišu položili vence, povodom obeležavanja godišnjice početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Izvor: srpskaistorija.com

U Nišu obeležena godišnjica NATO agresije bez saglasnosti UN
EPA PHOTO EPA/STR/SS-cl

U kasarni "Mija Stanimirović", komemomaritivnom skupu, služenju parastosa i polaganju venaca prisustvovali su pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovsktva i PVO, predstavnici lokalne vlasti, porodice poginulih i udruženja.

Ispred spomenika žrtvama NATO agresije vence su položili predstavnici Grada Niša, Vojske Srbije i Policijske uprave u Nišu, predstavnici udruženja i građani.

Mart 24. obeležava se u celoj Republici Srbiji, kao datum početka NATO agresije bez saglasnosti i dozvole UN na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Tog dana je NATO alijansa započela operaciju "Milosrdni anđeo” u kojoj je NATO avijacija izvela preko 38,000 letova, a gađani su razni vojni i civilni ciljevi, bolnice, mostovi, stradali su ne samo pripadnici oružanih snaga, već i mnogobrojni civili i deca. Iako su različite javne ličnosti često izbegavale da koriste izraz NATO agresija, već se samo koristila agresija ili bombardovanje, ima i onih koji su to činili dosledno, od završetka NATO agresije, do danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

19 h

Podeli: