Četvrtak, 02.02.2023.

15:08

Zabranjena poseta jednom od sedam svetskih čuda

Ukoliko je poseta svetom gradu Maču Pikču na vašoj listi želja, moraćete da pričekate. Zbog političkih nemira koji trenutno vladaju u Peruu, vlada je donela odluku da obustavi sve turističke aktivnosti.

Izvor: Putovanja i turizam

Zabranjena poseta jednom od sedam svetskih čuda
Foto: Profimedia

Oblizak ovog istorijskog čuda, koji je pod zaštitom UNESCO, je nešto što svako treba da poseti u svom životu, jer ostaci ovog grada pokazuju vremensku vrednost. Međutim, tu posetu moramo da ostavimo za kasnije, budući da je poseta Peruu za turiste zabranjena.

Ova odluka je doneta kako bi se turisti zaštitili od napada i huligana. Trenutno ima oko 400 turista koji su se zadesili da posete jedno od sedam svetskih čuda, a neki od njih su odlučili da ispešače do obližnjeg sela čiji put traje i do 7 sati hoda. Oni koji su svoje karte, za dolazak u Peru, odavno rezervisali i kupili će dobiti povratak novca, jer je vladi bezbednost ljudi na prvom mestu. Takođe su obustavljeni i vozovi, kao i ostala prevozna sredstva koja su se uputila ka ovoj južnoameričkoj državi.

Uvedena nova putna dozvola: Svi moraju da je imaju

Ne zna se do kad će ove restrikcije trajati, kao ni nemiri u Peruu, ali svakako da obilazak ovog istorijskog nasleđa može da sačeka barem neko vreme, dok se ne utvrdi da je bezbedno za posete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: