Nedelja, 11.03.2018.

09:33

"Kosovo je država čiji su temelji iskopani u živom pesku"

Priča o 2025. godini kao o datumu za pristupanje Srbije EU je bežanje Angele Merkel od sadašnjih kancelarskih obaveza.

Izvor: Tanjug

Screenshot/Youtube

To smatra bivši portparol CDU i nekadašnji potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Vili Vimer.

"Kada 2018. govorite da će neki problem biti rešen 2025. jasno je da niste zainteresovani da se problem zaista i reši", ocenjuje nemački političar u intervjuu za "Novosti".

On kaže i da je srpski narod na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a smatra i da je "Kosovo država čiji su temelji iskopani u živom pesku".

Takođe ocenjuje i da se način na koji je uništena Jugoslavija i dalje koristi za urušavanje međunarodnog poretka stvorenog na Statutu UN, Helsinškoj povelji...

"Pariskim aktom iz 1990. obećali smo da ćemo zabraniti rat na Starom kontinentu, a onda su se Klinton i Olbrajtova pojavili u Evropi zbog globalnih interesa SAD. Sada se suočavamo sa izgradnjom agresije protiv Rusije", navodi Vimer.

"Kada je reč o globalnoj politici SAD prema Rusiji i drugima srpski narod je na pogrešnom mestu u pogrešnom vremenu. Beograd je bio prva vruća tačka velikog rivaliteta orkestriranog od strane SAD. Rat iz 1999. je imao mnogo veze sa idejom Amerike da unisti ruski uticaj na Balkanu", objašnjava Vimer.

Prema njegovim rečima, oni uspostavljanjem baze "Bondstil" žele da kontrolišu naftovode i gasovode iz Kaspijskog mora i da vladaju putnim i železničkim sistemom u regionu.

"A pitanje Kosova je bilo deo i još uvek je tema razgovora između Izraela i njegovih suseda o budućnosti Bliskog istoka", ocenjuje Vimer i kaže da je deklaracija o nezavisnosti protiv svih srodnih dokumenata UN.

"To je razlog zbog koga pet članova EU ne prepoznaje tu nezavisnost. Ako bi to učinili oni bi se suočili sa istim rezultatima u svojoj zemlji što mozemo videti danas u Kataloniji. Kosovo kao drzava postoji samo kao rezultat namere SAD", ocenjuje nemački političar.

On kaže i da je Rusija uspešna u Siriji, jer deluje u okviru globalnog pravnog sistema, dok SAD i njena "koalicija uobičajenih ratnih prijatelja" kao što su London i Pariz, čine sve da unište međunarodni pravni poredak.

"Hoće da rade šta oni žele i da budu u poziciji da sami donose odluke o ratu i miru na globalnom nivou", smatra Vimer i dodaje da se u Siriji sada vodi rat za opstanak međunarodnog pravnog pretka kako bi se sprečio budući globalni sukob.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: