Tehnopolis

Subota, 26.12.2015.

21:15

Nova tužba: Apple od Samsunga traži dodatnih 164 miliona evra

Apple je ponovno podneo tužbu protiv svog najvećeg suparnika Samsunga.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Default images

Foto: Kārlis Dambrāns / Flickr.com

Nova tužba podnesena je tek nešto više od sedam dana nakon što je Samsung Appleu platio 500 miliona evra zbog krađe patenata i dizajna iPhonea.

U tužbi koja je podnesena u sredu, predstavnici Applea tvrde da Samsung duguje dodatnih 164 miliona evra u okviru tužbe za korišćenje njihovih ideja, a potražnja se odnosi na pet Samsungovih uređaja koji su prodavani od 2012. godine.

Dugogodišnja sudska parnica između ova dva diva počela je 2011. godine kada je Apple tužio južnokorejsku kompaniju za krađu izgleda iPhonea i njegovih patenata. Nakon presude iz 2012. godine, Samsung je morao da plati iznos od 848 miliona evra.

Pred Appleom i Samsungom su nove sudske bitke, a sledeće pojavljivanje pred sudom biće u martu 2016. godine. Takođe, Samsung smatra da je Apple preplaćen za svoj frontalni dizajn iPhonea i izgled ikonica, što je američkom sudu upućeno u obliku žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: