Tehnopolis

Ponedeljak, 28.04.2014.

22:48

Vlada SAD - prestanite da koristite Explorer dok se ne popravi

Ne dešava se često da vlada SAD presudi u ratu brauzera, ali nova ranjivost otkrivena u Internet Exploreru koja utiče na sve ključne verzije brauzera iz poslednje decenije primorala ju je da podigne uzbunu.

Izvor: Cnet

Default images

I dok tim Odeljenje državne bezbednosti za bezbednost kompjutera (Department of Homeland Security's Computer Emergency Readiness Team) redovno izdaje savete u vezi sa brauzerima, ovo je prvi put da je tim preporučio ljudima da izbegavaju specifičan brauzer.

Microsoft je u subotu otkrio planove popravke buga koji pogađa verzije pretraživača od 9 do 11.

Ove verzije čine 26,25 procenata tržišta pretraživača, navodi softverska kompanija za sajber bezbednost FireEye, koja je otkrila bug.

Međutim, naknadno se ispostavilo da propust utiče i na verzije od 6 do 11. Zajedno, ove verzije dominiraju na tržištu i čine 55 odsto.

PC koji pokreće Windows XP neće dobiti nikakve update, zato što je Microsoft prestao da podržava ovaj operativni sistem početkom ovog meseca.

Procenjuje se da između 15 i 25 odsto korisnika PC uređaja i dalje ima taj operativni sistem.

FireEye Inc navodi da je grupa hakera iskoristila bug u kampanji nazvanoj "'Operation Clandestine Fox". Opisani su kao "izuzetno sposobni i teški za praćenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: