Tehnopolis

Sreda, 19.06.2013.

08:55

Google: Stop slikama zlostavljane dece

Uz sve što čine, Google razvija nove tehnologije koje će brže otkrivati i uklanjati fotografije zlostavljanja dece, a ulažu i u programere koji razvijaju slične alate.

Izvor: 24sata.hr

Default images

Google je objavio kako žele da učine još više u borbi protiv slika zlostavljanja dece na internetu. Novim tehnologijama i novcem žele da otkriju i iskorene takve fotografije, ali i pronađu zlostavljače. Kako navode, broj fotografija je u stalnom porastu pa je ključno da svi zajedno, roditelji, staratelji, učitelji, ali i kompanije, se bore protiv tog problema, piše BBC.

Više od polovine fotografija, koje je primio američki Centar za nestalu i zlostavljanju decu, stiglo je van SAD-a. Baš zbog toga, ističu, ključno je da se poveže što više organizacija u borbi protiv zlostavljanja dece.

Najavili su da se, uz sve što čine, može još više pa će uložiti dodatnih 5 miliona dolara u iskorenjivanje slika zlostavljanja dece.

Od 2008. koriste tehnologiju koja poznatim slikama zlostavljanja stavlja određene oznake. Takve slike i sve njene duplikate sistem može automatski prepoznati i sprečiti druge da ih vide.

Nedavno su počeli da rade na tome da naprave jedinstvene oznake, poput otisaka prstiju za takve slike, kako bi se uključile u ogromnu bazu podataka različitih kompanija. To bi trebalo da omogući kompanijama, policijama raznih država i organizacijama koje se bore za prava dece da bolje sarađuju na otkrivanju i uklanjanju fotografija i preduzimanju pravnih mera protiv kriminalaca.

Uložiće i 2 miliona dolara u fond kojem je cilj da developere nagradi za rad na programima koji će pomoći u boljem otkrivanju fotografija, navode na svom blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: