Tehnopolis

Petak, 15.10.2010.

10:35

Facebook - Bing pretraga

Microsoft poboljšava svoje korporativno prijateljstvo sa Facebookom, najavljujući bolju integraciju društvene mreže u rezultate Bingove pretrage.

Izvor: B92

Default images

Predstavnici ovih kompanija najavili su početak novog partnerstva. Naime, Microsoftov pretraživač Bing će od sada koristiti vaše podatke, ukoliko mu to odobrite, kako bi pretragu učinio relevantnijom, odnosno društvenijom.

Bing će iskoristiti prikupljene podatke kako bi u rezultatima pretrage označio sadržaj na internetu koji su “lajkovali” vaši prijatelji sa Facebooka, a osim direktno u pretraživaču, pretraga weba u okviru Facebooka donosiće iste rezultate.

Microsoft na ovo gleda kao početak “pretraživanja koje je poboljšano zahvaljujući vašim prijateljima”. Iz kompanije poručuju da pretraga na internetu ne predstavlja samo povezivanje vas i sadržaja, već i povezivanje između ljudi.

Pre tri godine, kada je kompanija Microsoft uložila 240 miliona dolara za 1.6 odsto Facebooka, to je izgledalo pomalo neobično, jer Facebook u to vreme svojim poslovnim modelom nije ulivao poverenje oglasnoj industriji, a MySpace je bio znatno "veći" od Facebooka kako u SAD, tako i širom sveta.

Ovom novom, pojačanom saradnjom sa Facebookom, Microsoft planira da dodatno ojača Bing na tržištu kako bi na što bolji način suprotstavio konkuretnom Googleu, koji i dalje drži vodeću poziciju.

Nove mogućnosti biće predstavljene korisnicima iz SAD u narednih nekoliko nedelja, a ostali korisici širom sveta će postepeno dobijati pristup ovim novim mogućnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: