Nova vest
Tenis

Sreda, 14.09.2022.

09:10

US open bez Đokovića gledaniji od onog sa Đokovićem

Poznata američka televizija "ESPN" objavila je gledanost za US open 2022. godine, koja je veća nego pre 12 meseci.

Izvor: LN

Autor: LN

US open bez Đokovića gledaniji od onog sa Đokovićem
Foto: Profimedia

Zanimljivo je da je u šest najgledanijih mečeva na "ESPN"-u ima čak četiri ženska.

Najgledaniji bio je duel Serene Vilijams i Ajle Tomljanović u kojem je Amerikanka (najverovatnije) završila karijeru. Taj duel imao je prosečnu gledanost od 4,6 miliona.

I u narednom igrala je Serena, a to je bio okršaj runde ranije protiv Kontavejt (3,6 miliona).

Na trećem mestu našao se okršaj Alkarasa i Tijafoa koji je otišao u pet setova u polufinalu (2,9), dok je četvrta opet Serena i njen duel sa Dankom Kovinić u prvoj rundi (2,7).

Petu poziciju zauzimaju, verovaili ili ne, Koko Gof i Karolin Garsija (2,6), a tek na šestoj je senzacionalna pobeda Tijafoa nad Nadalom (2,4).

Muško finale između Alkarasa i Ruda gledalo je 2,1 milion ljudi, dok je žensko između Švjontek i Žaber gledalo 1,7 miliona.

"ESPN" je objavio i da je gledanost porasla za 50 odsto u odnosu na 2021. godinu, kada je titulu kod dama osvojila Ema Radukanu, a kod muškaraca Danil Medvedev.

Ipak, vredi istaći da je prošlogodišnje finale žena gledalo 3,4 miliona, a finale muškaraca 2,7 miliona, tako da je jasan zaključak da je potencijalni kraj karijere Serene Vilijams izrazito podigao statistiku "ESPN"-a tokom US opena.

Ove brojke treba uzeti sa rezervom s obzirom da je "ESPN" samo jedna od mnogobrojnih TV kuća koje su prenosile mečeve širom sveta, ali iste daju dobar primer toga za šta su se gledaoci u SAD odlučivali tokom turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu