Nova vest
Košarka

Utorak, 16.09.2014.

17:58

Orenga podneo ostavku

Dojučerašnji selektor španske reprezentacije Huan Antonio Orenga dao je ostavku na to mesto posle neuspeha na Mundobasketu.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Španci su na upravo završenom Svetskom prvenstvu na domaćem terenu ispali u četvrtfinalu posle poraza od Francuske, što je razočaralo celu naciju.

Španski navijači su već tokom finalne utakmice prvenstva uzvikivali parole protiv Orenge, a iz saveza su se posle ostavke zahvalili bivšem selektoru kako seniorske tako i mlađih selekcija reprezentacije.

Orenga je posle rada sa mlađim kategorijama Španije 2013. preuzeo senioorski tim. Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji njegov tim je eliminisan od strane Francuske i na kraju bili treći. Orengi su i na Svetskom prvenstvu glave došli Francuzi.

Huan Antonio Orenga je pre trenerske karijere bio uspešan košarkaš. U karijeri je nastupao za Real Madrid, Unikahu i Estudijantes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu