Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 23.04.2015.

11:51

Glidžić šampion u obaranju ruku

Šesto Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke je zavšeno je u nedelju u Hali sportova u Pančevu.

Izvor:

Autor:

Default images
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Najveći favorit takmičenja, Ivan Glidžić iz Bačke Palanke završio je takmičenje osvojivši titulu apsolutnogšampiona Srbije, ovoga puta, samo levom rukom, dok je ovogodišnjiapsolutni šampion desnom rukom Zoran Latinović iz Čelareva. U konkurenciji žena, titulu je ponela prošlogodišnja šampionka Srbije Borka Dakić iz Pančeva.

Na Prvenstvu je učestvovalo oko 50 takmičara desnom i oko 40 takmičara levom rukom, koji su podeljeni u pet težinskih kategorija, do 75 kg, 85 kg, 95 kg, 105 kg i preko 105 kg.

Ovaj sport je u Srbiji počeo da dobija na popularnosti od 2010. godine, a naši obarači su na nekoliko internacionalnih takmičenja pokazali da imamo veliki potencijal u ovom sportu, osvojivši veliki broj odličja.

Obaranje ruke je veoma specifičan sport jer se obarači mesecima pripremaju za neko takmičenje, a borbe traju najčešće samo nekoliko sekundi. Zbog toga je
ovaj sport veoma atraktivan i za publiku i za takmičare. Osvajači medalja sa Prvenstva Srbije automatski postaju i naši reprezentativci, koji predstavljaju Srbiju na međunarodnim mečevima.

Ovogodišnje prvenstvo Srbije predstavlja ujedno i kvalifikacioni turnir za učestvovanje na evropskom prvenstvu koje će se održati u Bugarskoj 01.06.2015. godine, kao i za svetski Kup u Zagrebu 09. maja 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu