Nova vest
Odbojka

Subota, 14.10.2017.

09:31

FIVB: Liga nacija umesto Gran prija i Svetske lige

Odbojkaška Liga nacija od naredne, 2018. godine, zameniće Gran Pri i Svetsku ligu.

Izvor: SM

Autor: SM

FIVB: Liga nacija umesto Gran prija i Svetske lige
Foto: Gettyimages

To je saopštio je predsednik Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) dr Ari Grasa da Silva Filjo na svečanosti povodom 70 godina od osnivanja FIVB u Parizu.

Predsednik FIVB je Ligu nacija u obe konkurencije najavio kao zajednički projekat FIVB, agencije IMG i 21 nacionalne federacije.

U konkurenciji odbojkašica "stalni članovi" Lige nacija su Srbija, Brazil, Italija, SAD, Kina, Holandija, Tajland, Turska, Koreja, Nemačka, Japan i Rusija, dok su Argentina, Dominikanska Republika, Poljska i Belgija selekcije "izazivači", odnosno reprezentacije koje nisu stalni članovi Lige.

U konkurenciji odbojkaša "stalni članovi" Lige nacija su Srbija, Brazil, Italija, SAD, Kina, Francuska, Argentina, Iran, Poljska, Nemačka, Japan i Rusija, dok su Australija, Koreja, Kanada i Bugarska selekcije "izazivači".

Predsednik FIVB najavio je uskoro i formiranje "druge" Lige nacija, odnosno Lige izazivača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Pariz 2024

Srbija stala u petom setu

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Dominikanske Republike sa 2:3, u prijateljskom meču u Poljskoj na Memorijalu "Agata Mruz Olševska".

Beta

19:45

17 h

Odbojka

Odbojkašice Srbije remizirale sa Italijom

Ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i Italija odigrale su u Firenci prijateljski meč, u okviru priprema za Olimpijske igre, koji se završio bez pobednika, pošto je rezultat na kraju bio 2:2.

Beta

16:45

8 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

21 h

Novo Sport Video Menu