Nova vest
Košarka

Utorak, 22.08.2023.

08:00

Niksi tužili srpskog trenera!

Darko Rajaković, trenet Toronto Reptrosa, suočen je sa ozbiljnim optužbama od strane Njujork Niksa koji su se okrenuli i pravnim merama protiv njega.

Izvor:

Autor:

Niksi tužili srpskog trenera!
Foto: Profimedia

Čelnici tima iz "Velike jabuke" smatraju da je srpski stručnjak, zajedno sa saradnicima Ikečukvuom Azotamom i Noom Luisom, iz tog kluba izneo poverljive informacije.

Njih dvojica su bivši članovi njujorške franšize, nakon čega su ovog leta otišli u Kanadu. Pored njih trojice, na spisku optuženih je još 11 članova te organizacije.

Azotam je navodno odneo na hiljade fajlova.

"Reč je o veoma poverljivim dokumentima, radi se o izveštajima iz igre, statističkoj knjizi iz prošle godine, skauting snimcima, ali i ostale stvari. U Niksima smatraju da je to kršenje svih mogućih pravila, ugovora, te civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim da tuže", preneli su tamošnji mediji.

Kako se navodi u samoj tužbi, Rajaković je iskoristio Azatoma kako bi došao do informacija.

"Kako bi se što bolje pripremili za posao, Rajaković i njegovi saradnici su koristila Azotama i njegovu poziciju Niksima kako bi se stigli do informacija koje bi im pomogle u organizvanju Reptorsa" , stoji u tužbi gde se još dodaje:

"Azotam je sam sebi poslao mejlom nekoliko dokumenata sa informacijama u vezi sa Niksima."

Iz Njujorka ističu da su bili primorani na ovakav potez.

"Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije", smatraju u klubu.

Podsetimo, Rajaković je u Toronto stigao u junu nakon višegodišnjeg periodu NBA koje je proveo kao pomoćni trener. Na tom mestu je zamenio Nika Nursa.

Kako u tužbi stoji, Rajaković se na ovakav potez odlučio zbog "netradicionalnog puta ka mestu glavnog trenera, koji mu je onemogućio da razvije sopstvenu strukturu i trenerski metod".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Novo Sport Video Menu