Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.06.2023.

13:30

Nije dobio posao iz snova – ali je postao najplaćeniji

Pomoćni trener Finiks Sansa Kevin Jang postao je najplaćeniji asistent u NBA ligi.

Izvor: SN

Autor: SN

Nije dobio posao iz snova – ali je postao najplaćeniji
Foto: Profimedia

Kevin Jang je bio među glavnim kandidatima za preuzimanje pozicije glavnog trenera Finiks Sansa ovoga leta, ali se franšiza iz Arizone odlučila za Frenka Vogela.

Kako je objavljeno, on je nakon saznanja da neće dobiti posao koji je oduvek želeo dobio ponudu da produži ugovor sa Sansima na još dve godine za dva miliona dolara godišnje.

Adrijan Vojnarovski kaže da će Jang tako postati najplaćeniji pomoćni trener u NBA ligi, a i za njega važi da je jedan od najboljih asistenata u celoj ligi i mnogima je na radaru.

Doskorašnji trener Finiksa Monti Vilijams potpisao je ugovor sa Detroit Pistonsima nakon odlaska iz Sansa i činilo se da će sa sobom povući Janga, ali je on odlučio da ostane u Arizoni.

Kevin Jang je pre Sansa radio u razvojnoj ligi sa timovima kao što su Juta Fleš, Ajova Enerdži i Delaver 87ers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

45 min

Novo Sport Video Menu