Nova vest
Košarka

Utorak, 27.06.2017.

09:45

Amerikanci prete Srbima, NBA zvezde u 3x3 ligi

Američki reper Ajs Kjub (Ice Cube) formirao je profesionalnu ligu u basketu 3x3 koju čine nekoliko spektakularnih bivših NBA zvezda.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Amerikanci prete Srbima, NBA zvezde u 3x3 ligi
Foto: Getty images

Alen Ajvesron, Čonsi Bilaps, Džejson Viljiams, Stiven Džekson, Kori Mageti, Džermejn Onil, Rašard Luis, Kenjon Martin, Majk Bibi, Džoš Čildres, Katino Mobli, su među imenima koje je okupio popularni reper.

Liga se sastaji od osam ekipa sa po šestoricom igrača, a svaku kao treneri predvode takođe legende NBA poput Klajda Drekslera, Gerija Pejtona, Džordža Gerfina, Rika Berija, Čarlsa Ouklija, Džulijusa "Dr Džej" Irvinga.

"Big3" liga će imati 60 utakmica tokom deset nedelja koje se igraju na dva poena razlike. Među pravilima su i šut za četiri poena sa devet metara, napad od 14 sekundi...

Liga je počela u nedelju, četiri utakmice su trajale skoro šest sati, što je jedan od dva bitna problema s kojima se srela na svom osnivanju, jer nijedna ozbiljna TV kuća ne može da izdvoji toliko vremena za prenos uživo.

Zbog toga će mnogi navijači zainteresovani za ove mečeve biti uskraćeni, osim ako ne kupe karte. To može značajno uticati na popularnost lige i njenu budućnost.

Drugi problem su godine učesnika, među njima je većina u kasnim 30-im ili čak 40-im godinama, koji su davno izgubili korak za fizičkom kondicijom.

To se odmah pokazalo kao realan problem jer su brzo usledile povrede, koleno je stradalo Vilijamsu, prepona Martinu, a problema je imao i Mageti.

Što se tiče kvaliteta, pomalo je razočarala verovatno najveća zvezda lige Alen Ajverson, koji je igrao svega devet minuta za svoj tim "3's company" i pogodio tek jedan od šest šuteva iz dve asistencije.

"Prijavio sam se da budem igrač, kapite i trener. Igarnje neće biti kakvo ste očekivali. Imam 42 godine, u penziji sam 6-7 godina. Jedini razlog što sam na terenu su navijači. Nećete videti pravog Alena Ajversona ovde", jasna je poruka legende Filadelfija 76ersa.

Naravno, postoje i pozitivne stvari. Mečeve je prvog vikenda je gledalo više od 15.000 ljudi u Bruklinu, a među VIP zvanicama bili su reper LL Cool J te Džejms Harden.

Navijače je posebno obradovalo što su pojedini igrači zadržali žestok rivalitet koji ih je krasio i naterenu, pa je tako tehničku dobio Stiven Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu