Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.03.2023.

16:50

Treneri iz Srbije deo sportske diplomatije u SAD

Grupa od 14 srpskih trenera na inicijativu selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković usavršavaće se u SAD.

Izvor: B92

Autor:B92

Treneri iz Srbije deo sportske diplomatije u SAD
Foto: Profimedia

Košarkaški treneri su u organizaciji Američke ambasade u Beogradu otputovali u Sjedinjene Američke Države, gde će u sklopu programa sportske diplomatije prisustvovati treninzima brojnih ženskih košarkaških programa vodećih Univerziteta, predavanjima na temu žena u sportu, kao i završnom Fajnal four turniru NCAA.

Grupa će u periodu od 21. marta do 4. aprila boraviti u Lujvilu i Dalasu i pored prisustva treninzima i utakmicama vrhunskih ženskih univerzitetskih ekipa, učestvovaće u diskusijama i okruglim stolovima na kojima će se raspravljati o građanskim pravima u Sjedinjenim Državama, koja su devojčicama i ženama omogućila jednake uslove za obrazovanje i bavljenje sportom, o mantalnom zdravlju, o pravima invalida i sportskoj inkluziji.

Program sportske diplomatije posetiocima pruža mogućnost upoznavanja američke kulture, istraživanja sličnosti i razlika među narodima, demokratskim vrednostima i mirnom rešavanju sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu