Nova vest
Košarka

Sreda, 12.08.2015.

22:50

Đorđević: Videli ste ratnički duh Srbije

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da bi odnos prema odbrani moglo da bude najjače oružje naše selekcije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Srbija je pred 16.000 gledalaca u Kombank areni u prijateljskom susretu pobedila Francusku sa 73:63.

Đorđević se posebno zahvalio publici rekavši da su njegovi izabranici bili veoma motivisani da se revanširaju Francuzima za poraz od prošle nedelje.

„Odnos prema igri i zadacima, pre svega u odbrani. To može da bude naše najjače oružije. Polako ulazimo u našu igru što je i normalno jer smo već 25 dana zajedno. Hvala publici ovo nam zaista puno znači. Svima je drago kada Srbija pobeđuje, mi smo bili izuzetno motivisani da pobedimo Francusku pred našom publikuom jer tako dokazujemo da možeo još bolje da možemo protiv najboljih. Videli ste ratnički duh naše ekipe. Kontorlisali smo njihovu igru u tranziciji, to je bio najveći problem u Nansiju. Tu su oni sjajni, atlete i nalaze svakakva rešenja. Postigli su samo jedan poen iz te sfere. Odbrano smo doveli Francuze da izgube 23 lopte. Ne znam da li im je to rekord pošto su prilično uigrani. Sa tim detaljom smo zadvoljni i već od sutra krećemo u još jači rad. Jako nam je bilo bitno da ih pobedimo i to smo pokazali od prvog momenta“, rekao je Đorđević.

On nije želeo da otkriva koji igrači neće putovati na Evropsko prvenstvo.

„Ima vremena, pustite nas da budemo zajedno. Uživamo zajedno. Biće teško naravno kada dođe do toga. Svi ovi igrači koji su ovde će biti pozivani i u buduće. Što više nas prođe kroz pripreme to je bolje za budućnost.“

Miloš Teodosić bio je u sastavu, ali je odigrao samo poslednji napad.

"On je hteo da igra, odradio je samo pola treninga juče. Aplauz koji je dobio je nagrada i svi mi ovde treba da mu zahvalimo za sve što je uradio za sve nas. To je bio gest. Sve je jasno."

U ekipi nije bilo Ercega i Milosavljevića.

„Trenirali su i jedan i drugi. Od petka je Gagi sa nama u pogonu, ne ful, ali će trenirati. Erceg je odradio veći deo treninga.“

Marko Simonović je još jednom potvrdio zbog čega je drugu godinu zaredom reprezentativac.

„Lepa predstava košarke. Imali su svi priliku da uzivaju u igri Parkera, Dijaa i ostalih zvezda. Oba selektora nisu pokazala sve karte.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu