Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.09.2023.

08:30

Hrvati se drže svog recepta za sudije – da li je to rešenje i za srpski fudbal?

Sudije iz inostranstva će i naredne sezone biti zastupljene u prvom rangu hrvatskog fudbala.

Izvor:

Autor:

Hrvati se drže svog recepta za sudije – da li je to rešenje i za srpski fudbal?
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Izvršni odbor UEFA je održao sednicu u kiparskom gradu Limasolu, gde je potpisana saradnja o razmeni sudija između hrvatskog, danskog i kiparskog saveza.

Ispred hrvatskog saveza potpisnici su bili predsednik Komisije fudbalskih sudija Bruno Marić i potpredsednik HNS-a Slavko Prišćan.

Podsetimo, prošle sezone su u Hrvatskoj pravdu delile sudije iz Bugarske i sa Kipra, uglavnom na mečevima manje važnosti.

Upravo ih je pomenuti Marić branio svojevremeno, nakon što su napravili greške u dva uzastopna kola.

"HNS neće odustati od međunarodne razmene sudija. Siguran sam da ćemo ovakvim i sličnim potezima samo biti na dobitku. Dobićemo puno benefita, nemamo šta da izgubimo. Ovako se i naše sudije mogu pokazati u inostranstvu, dok naši klubovi ovako upoznaju i druge sudije te se tako vraća poverenje u hrvatsko suđenje", rekao je tada Marić.

Postavlja se i pitanje da li je ovo put koji treba da prati srpski fudbal, a usred previranja oko toga ko će deliti pravdu na predstojećem "večitom" derbiju. Priča je otišla toliko daleko da zbog izbora arbitra isti i ne bude odigran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu