Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.03.2023.

20:15

Haos u Novom Pazaru: Navijači napali Kljajića, povukli se Ljajić i trener Dudić

Neverovatne stvari dešavaju se u redovima prvoligaša Novog Pazara.

Izvor: B92, MozzartSport

Autor:B92, MozzartSport

Haos u Novom Pazaru: Navijači napali Kljajića, povukli se Ljajić i trener Dudić
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Posle napada grupe navijača na kapitena Filipa Kljajića, trener Feđa Dudić, koji je trebalo da preuzme kormilo ekipe, rešio je da se povuče, prenosi Mocartsport.

I to nije sve, klub će takođe napustiti i prvi čovek, Rasim Ljajić.

On je u izjavi za Mocartsport obrazložio razlog zašto se povlači.

"Posle incidenta od strane nekoliko navijača, koji su fizički napali golmana Kljajića, želim da saopštim da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želim više da imam bilo kakve veze sa FK Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku meru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, pre nekoliko meseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne reši", rekao je Ljajić.

Iskusni funkcioner je takođe uputio i izvinjenje bivšem golmanu Partizana, Filipu Kljajiću.

Golman Kljajić otišao je iz Novog Pazara pošto ga je grupa navijača tog superligaša napala i polila vodom u restoranu.

"Želim ovom prilikom da uputim izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog doživljene neprijatnosti i neviđenog skandala. Godinama unazad, trudio sam se da promenim imidž kluba i dobrim delom smo u tome uspeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo reči hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno", poručio je Ljajić.

Saopštenjem se oglasio i Feđa Dudić.

"Jutros sam krenuo za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da probamo ove godine da izborimo Evropu ili budemo u prilici bar za izalzak do poslednjeg kola, a onda da iduće sezone napravimo ekipu po svom ukusu i idemo ka zacrtanim ciljevima. Međutim, po dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio istog dana, napad na kapitena Filipa Kljajića, posle kojeg je on odlučio da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru. Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspeo da promenim odluku, zbog čega ga u potpunosti razumem, jer u pitanje došla njegova i sigurnost njegove porodice. Nakon toga otišli smo na stadion, gde sam zatekao jednu tišinu u svlačionicu i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu. I kroz razgovor sa njima uvideo sam da im je jako teško palo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega. Nakon toga dogodio se odlazak i prvog čoveka kluba, gospodina Rasima Ljajića, na čiji sam poziv odlučio da dodjem u klub, jer sam mislio da zajedničkim snagama mozemo da napravimo iskorak i donesmo Pazaru, koji je sigurno fudbalski grad, i njegovim navijačima dosta radosti u budučnosti", poručio je Dudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu