Nova vest
Košarka

Sreda, 12.07.2023.

15:55

Partizan se oglasio zbog Madara: Ne priznajemo raskid saradnje, idemo na sud

Partizan se oglasio saopštenjem zbog Jama Madara.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan se oglasio zbog Madara: Ne priznajemo raskid saradnje, idemo na sud
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Izraelski košarkaš Jam Madar otišao je u Fenerbahče i napustio Partizan.

Crno-beli su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

"KK Partizan ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, Klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak.

Mail upozorenja od strane Američke Agencije CAA je poslat sa email adrese koja nikada pre nije korišćena u komunikaciji sa klubom. Kompletan mailing sistem KK Partizan se nalazi Microsoft serveru koji ga je prepoznao kao "junk mail". Sertifikat Microsofta je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni mail završio kao "junk".

Igrač niti u jednom momentu, niti pisano, niti usmeno, nije obavestio klub da je promenio agenciju koja ga zastupa u Evropi. KK Partizan je prvi put saznao za problem kada je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni email i potencijalni raskid ugovora.

Najbitnije u čitavoj ovoj situaciji je da je igrač Jam Madar plaćen u istom momentu kao i svi aktualni igrači KK Partizan i da mu se ne duguje niti jedan dolar od plata, niti CAA kao agenciji koja zastupa interese igrača u Sjedinjenim Američkim Državama.

Igrač je ubeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA. KK Partizan je platio obeštećenje u 2 rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2 + 1 godinu sa opcijom od strane Kluba da u leto 2023 produži saradnju.

Na kraju prethodne sezone, Partizan je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, Klub nije želeo da isprati.

Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa BeoBasketom okonča.

Stoga, ukoliko Fenerbahče ili bilo koji drugi klub žele da angažuju našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje.

U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

Novo Sport Video Menu