Nova vest
Atletika

Nedelja, 20.08.2023.

09:00

B92.net u Budimpešti: Ivana skače za zlato, Stević u kvalifikacijama

Drugog dana Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti, Srbija će imati dva predstavnika.

Izvor: DP

Autor: DP

B92.net u Budimpešti: Ivana skače za zlato, Stević u kvalifikacijama
Foto: B92/DP

U kvalifikacijama u skoku uvis učešće u muškoj konkurenciji uzeće srpski atletičar Slavko Stević, a njegova borba za finale počinje od 10.35.

Steviću je ovo prvo SP u karijeri, a on će kvalifikacije imati u grupi B, a po šest takmičara iz obe grupe izboriće finale.

Što se srpske atletike tiče, centralni deo dana je finale ženskog skoka udalj, gde će Ivana Vuleta u večernjoj sesiji od 16:55 napasti zlatnu medalju.

Aktuelna šampionka Evrope na otvorenom u kvalifiacijama je skočila 6.82 m iz drugog pokušaja što je bilo dovoljno za finale, u kojom najavljuje skok preko sedam metara.

Atletičarki iz Zrenjanina u kolekciji nedostaje zlato sa SP na otvorenom, a dolaskom u Budimpeštu pokazala je da joj je to glavni cilj.

"Nema pritiska, u poslednjih nekoliko godina uživam u takmičenjima jer vladam i svojom fizičkom spremom i emocijama i šta je potrebno, a šta nepotrebno pa osećam još nešto sem treme i iščekivanja i stvarno uživam i trudim se da sve ostane u najlepšem sećanju. Na meni je da sve što sam radila na treninzima u prethodnom periodu sprovedem u delo i dođem do uspeha koji čekam godinama. Gledaću da apsolutno iskoristim sve što imam na raspolaganju u borbi za to zlato",
rekla je Vuleta.

Pored finala skoka udalj kod atletičarki, drugog dana SP gledaćemo i finale muške trke na 100 metara od 19.10, kojim se završavam program.

Tu su i borbe za medalje u bacanju kladiva kod atletičara (17.49), a očekuje nas i finale trke na 10.000 metara kod muškaraca, koje počinje od 18.25.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

21 h

Novo Sport Video Menu