Četvrtak, 21.09.2023.

12:54

Ovo je najlepši hotel na svetu: Odiše luksuzom, a prenoćište za jednu osobu je više od 1.000 €

Nalazi se u Italiji, na obali jezera Komo.

Izvor: B92

Ovo je najlepši hotel na svetu: Odiše luksuzom, a prenoćište za jednu osobu je više od 1.000 €
Foto: Profimedia

Na sajtu "The World’s 50 Best Hotels" sastavljena je lista od 50 najboljih hotela, za koje su glasali novinari, hotelijeri i putnici. Tako je izabran i najlepši hotel na svetu, a reč je o hotelu "Passalacqua", koji se nalazi na obali jezera Komo u Italiji.

Osim toga što ima pogled na ovo prelepo i čuveno jezero, ovaj hotel je zapravo vila iz 18. veka koja odiše luksuzom, ali i mirom. U njemu postojje samo 24 sobe za posetioce, stoga uvek možete očekivati mir i ugodnu atmosferu.

Hotel, odnosno kompleks, sastoji se iz tri objekta – glavne vile, "Palazz" (bivše štale) sa osam soba i "Casu al Lago" od četiri sobe koje se nalaze baš na samom jezeru. Hotel je prepun ekstravagantnih i autentičnih detalja, a shodno udobnosti, lepoti i lokaciji, ni cena za prenoćište nije mala. Naime, da biste na jednu noć odseli u ovom besprekornom hotelu, potrebno vam je "tričavih" 1.215 dolara i to je, naravno, minimalna cena od koje ostale kreću naviše.

Takođe je interesantan i restoran, čijim su menijem oduševljeni posetioci, a kako i ne bi bili kada je jelovnik sastavljen isključivo od lokalnih i svežih proizvoda. Takođe, u njihovoj kuhinji možete ići i na "kurs" pravljenja sladoleda.
Foto: Profimedia
Inače, ovaj hotel je otvoren pre samo dve godine, a već se nalazi na prvom mestu na listi najlepših. Ostatak liste najlepših hotela pogledajte u nastavku:
  1. Passalacqua – Moltrasio, Italija
  2. Rosewood – Hongkong, Kina
  3. Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River – Bangkok, Tajland
  4. The Upper House – Hongkong, Kina
  5. Aman – Tokio, Japan
  6. La Mamounia – Marakeš, Maroko
  7. Soneva Fushi – Maldivi
  8. One&Only Mandarina – Puerto Valjarta, Meksiko
  9. Four Seasons Firenze – Firenca, Italija
  10. Mandarin Oriental – Bangkok, Tajland

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: