Nedelja, 04.06.2023.

11:35

Šoljica kafe za 995 evra: Gosti su oduševljeni, cena im ne smeta VIDEO

Da li biste platili 995 evra za šoljicu dobre kafe? Ima onih koji itekako rado daju taj novac za samo jednu šoljicu kafe.

Izvor: fenix-magazin.de

Šoljica kafe za 995 evra: Gosti su oduševljeni, cena im ne smeta VIDEO
Foto: Shutterstock/I love coffee

Brew Lab Cafe u Penritu u Australiji tvrdi da ima neke od najboljih kafa na svetu, a gosti su oduševljeni njihovom kafom čak i po tako visokoj ceni.

Da biste popili "specijalnu kafu" u tom kafiću, morate da najavite dolazak najmanje dve nedelje unapred.

Mič Džonson, vlasnik Brew Lab-a, objasnio je zašto je potrebno da se gosti najave.

"Nakon što dobijemo porudžbinu za tu vrstu kafe, stupamo u kontakt sa saradnicima u Panami, oni ispeku kafu, a potom svojim privatnim avionom šalju zrna kafe. Kafa se pravi od zrna biljke koja raste na 1.700 metara nadmorske visine pored vulkana u Panami", rekao je Džonson.

Neobično putovanje kafe bez sumnje doprinosi visokoj ceni od 995 dolara po šoljici (1.500 AUD/800 funti), ali sama zrna su odlična.
Kada zrna stignu, podvrgavaju se preciznom procesu kuvanja u laboratoriji Brew Lab koristeći prethodno navlaženi filter papir i vodu kuvanu na tačno 94 stepena Celzijusa.

"Kafa se sipa u šolju više puta, svaki put u savršenom trenutku kako bi se obezbedio savršen ukus", kaže Mič Džonson, vlasnik Brew Lab-a.

Srećom, Brew Lab ima i jeftinije kafe, iako su cene i dalje veće od cena prosečnog kafića.

"Imamo neke goste koji dolaze jednom nedeljno da probaju naše kafe za 100 ili 200 australijskih dolara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: