Utorak, 30.05.2023.

17:55

Beograd među najboljim mestima za posetu u Evropi: Evo šta ga čini posebnim

Nije bilo jednostavno autorima liste 100 najboljih mesta za posetu u Evropi da se odluče među tolikim destinacijama. Ipak, na listi sajta "Tourscanner" našla se i srpska prestonica, kako zbog bogate istorije i kulture, tako i zbog odlične ponude noćnog života.

Izvor: Ona.rs

Beograd među najboljim mestima za posetu u Evropi: Evo šta ga čini posebnim
Foto: Depositphotos/darezare

Dobro je poznato da na tlu Starog kontinenta ima za svakoga ponešto. Odmor u prirodi, uživanje u čarima dobro očuvanih starih delova grada ili ludi noćni provod, ali i fenomenalne plaže i još mnogo toga.
Kao neki od najlepših gradova, izdvojena su Venecija, koja se i našla u samom vrhu liste, ali i Pariz i Verona, dok se Beograd našao u društvu Ibice i Amsterdama, kao sinonim za "najbolje žurke i najživlji noćni provod". Riga, Beč i Firenca su okarakterisani najbolji izbor za ljubitelje umetnosti i istorije.

Ljubitelji netaknute prirode koji posećuju Evropu mogu da uživaju na Farskim ostrvima i Islandu, dok su ostrva Grčke i Hrvatske izdvojena kao odlična opcija za uživanje u kristalno čistoj vodi i fenomenalnim plažama.
Barselona i Mančester su destinacije idealne za ljubitelje fudbalskih utakmica. Norveška za šetnje po slikovitim predelima, Azorska ostrva za sportove na vodi, a Andora za ljubitelje zimskih sportova.

Venecija, Pariz i Lisabon su zlatna trojka ove liste, dok se u prvih deset preporučenih destinacija na tlu Evrope nalaze još i: Amsterdam, Rim, norveški grad Tromso, Vatikan, Dubrovnik, Kanarska ostrva i London.

Beograd u zlatnoj sredini

Nadaleko poznata i po bogatoj ponudi noćnog života, srpska prestonica našla se na visokom 54. mestu ove liste, odmah nakon Sevilje. Kako je navedeno na pomenutom sajtu, Beograd ima za svakoga ponešto - od spektakularnih galerija i arhitekture do užurbanih ulica i najboljih barova.

Izuzev posete Kalemegdanu, turistima se preporučuje da ne propuste ni posetu Hramu Svetog Save i muzeju posvećenom Nikoli Tesli.

"Nakon što upijete svu bogatu i burnu istoriju grada, prigrlite njegov renomirani noćni život" zaključuje se u preporuci za posetu Beogradu i dodaje da u gradu postoje odlični restorani i klubovi za zimske mesece, ali i jednako dobri klubovi u blizini beogradskih reka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: