Utorak, 25.04.2023.

16:26

Stigao prvi račun iz taverne: Evo koliko para treba da izdvojite za ručak u Grčkoj

Letnja sezona se polako bliži, a mnogi turistički aranžmani su već popunjeni. Među omiljenim srpskim destinacijama je Grčka, a mnoge informacije o cenama vezanim za ovu zemlju možemo pronaći na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Stigao prvi račun iz taverne: Evo koliko para treba da izdvojite za ručak u Grčkoj
Foto: Profimedia

Na Fejsbuku, na stranici "Live from Greece" objavljen je račun iz jedne taverne.

Ukupan iznos je 48 evra, a na meniju su se našle lignje, dagnje, hobotnica, salata od rukole, hleb, uzo (2x200ml) i dve vode.

Rukola salata – 5 evra
Lignje – 8 evra
Dagnje kuvane – 8 evra
Oktopod – 10 evra
Voda x 2 – 1 evro
Hleb – 1 evro

Uzo 200 ml – 8 evra

"Sveže cene, da znamo šta nas čeka", napisala je jedna od administratorki grupe. Pored toga, otkrivene su i cene namirnica iz supermarketa.

Nije precizirano o kojoj je lokaciji reč, međutim, oglasila se jedna članica grupe, pa je otkrila kakva je trenutno situacija na Kritu.

"Mi smo trenutno na Kritu, večera za 3 osobe nas košta između 50–56 evra zavisi od restorana. Ovo je cena otprilike za jedno predjelo (da nešto promuljamo dok stigne glavno jelo, jer ako uzmemo više, onda nismo više gladni), tri glavna jela, jedno vino i četiri bezalkoholna pića. Porcije su bile uvek toliko velike da ih retko kad do kraja pojedemo. Za desert nije bilo mesta, mada stigne uvek od restorana nešto (voće ili neki kolači). To probrljavimo", istakla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: