Sreda, 27.05.2020.

16:11

Nemojte da vas razočara odlazak u Grčku: Nema kupanja na svim bazenima

Posebna pravila važe i za bazene

Izvor: B92, S.V.

Default images

Pre nego što odaberete hotel u koji ćete da odsednete ovog leta, a preferirate bazene, ne bi bilo loše da obratite pažnju na to koji ima u ponudi, jer je zatvorenim bazenima zabranjen rad do daljnjeg. Naime, kako su za b92.net rekli u grčkoj ambasadi u Beogradu, prema važećem zakonskom okviru, dopušteno je da rade samo spoljni bazeni u hotelima.

Isto tako, ni u zatvoreni bazen neće moći da uđe ko kad hoće, jer je Nacionalna organizacija za javno zdravlje u Grčkoj (EODY) propisala pravilo da se broj kupača, odnosno gustina u bazenima, izračunava indeksom 5 m2 vodene površine po osobi. To znači da u osrednji bazen ne može da uđe više od 30 osoba.

Isto tako, uputstvo EODY propisuje da raspored ležaljki, stolica i peškira "treba da bude takav da razmak između krajeva sedišta dve osobe ispod dva različita suncobrana bude najmanje 2 metra u svakom pravcu".

Za hotele se preporučuje da mesta za sedenje, stolove, ormariće za odlaganje, dugmiće kojima pozivaju osoblje i cenovnike prekrivaju materijalima koji mogu da se efikasno dezinfikuju. Sve to isto treba dezinfikovati nakon odlaska gosta i pre nego što ga upotrebe novi gosti.

"Hotelima se preporučuje da u ponudi imaju peškire koji će prekriti celokupnu površinu ležaljki i da dezinfikuju svako sedište nakon svake upotrebe. Preporučuje se uklanjanje tkanina sa ležaljki", stoji u upuststvu koje smo dobili od grčke ambasade.

Svi menadžeri restorana i barova, po ovoj direktivi, dužni su da sprovedu socijalno distanciranje razmakom stolova i mesta za goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: