Četvrtak, 05.05.2022.

14:35

Najveća turistička atrakcija u Srbiji neće raditi duže od mesec dana

Najveća turistička atrakcija u Srbiji Gold gondola na Zlatiboru u narednom periodu dočekaće nove putnike u proširenom sastavu. Neretko su se mogli videti ogromni redovi ispred najduže panoramske gondole na svetu, ali sada će tome doći kraj jer je planirano da se postavi još 18 kabina.

Izvor: RINA

Najveća turistička atrakcija u Srbiji neće raditi duže od mesec dana
Foto: Rina

"Ono što se pokazalo kao jedan od najvećih problema, bili su veliki redovi nestrpljivih gostiju na početnoj stanici. Upravo zato smo krajem 2021.godine, uz podršku Opštinske uprave Čajetina, započeli pregovore sa francuskim proizvođačem opreme Poma u vezi sa nabavkom 18 kabina", ističe Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola” i dodaje da će uz ukidanje epidemioloških mera kapacitet kabina biti vraćen na predviđenih 10 osoba, što će skratiti period čekanja.

Obimni radovi na instalacijama i testiranju novih kabina, kao i izgradnja i montiranje natkrivki na početnoj i krajnjoj stanici razlog su zašto zlatiborska gondola neće raditi u periodu od 9. maja do 20. juna.

"Od svog osnivanja JP “Gold gondola” konstantno ulaže u unapređenje rada i usluga, istovremeno podižući bezbednost na najviši nivo. Maksimalno smo se trudili da zastoji u radu, zbog tih inovacija, budu što kraći i da što manje utiču na naše poslovanje. Proleće smo dočekali sa dosad najobimnijim ulaganjima", dodaje Božanićeva.

Osim izgradnje i montiranja natkrivki na početnoj i krajnjoj stanici, planirano je i poboljšanje sistema, kao i softverskih rešenja.

"Kako bi planirani radovi minimalno uticali na naše poslovanje odlučili smo se za period između prvomajskih praznika i početka letnje sezone. Preciznije rečeno radovi će početi 9. maja i trajaće do 20. juna. Nadamo se da će sve teći po planu i da ćemo spremno dočekati početak letnje sezone”, kaže Bojana Božanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: