Ponedeljak, 25.04.2022.

15:19

Srce iz vazduha: Grčko ostrvo ljubavi - popularna destinacija za venčanja VIDEO

Malo, nenaseljeno grčko ostrvo Eros postalo je međunarodna destinacija za venčanja.

Izvor: B92

Srce iz vazduha: Grčko ostrvo ljubavi - popularna destinacija za venčanja VIDEO
Foto: Shutterstock/Victoria Kurylo

Malo ostrvo, prikladno nazvano Eros, što se odnosi i na "ljubav" i na boga Kupidona, iz vazdušne perspektive je u obliku srca i nije naseljeno. Jedini događaji koji se tamo održavaju su venčanja.

Parovi iz Grčke i celog sveta posećuju ostrvo, koje se nalazi u Saronskom zalivu u blizini ostrva Poros, da bi se venčali u raju.

Grčko ostrvo izabrano za najfotogeničnije mesto na svetu

Ostrvo se nekada zvalo "Daskalio", jer lokalna legenda kaže da je na ostrvu postojala tajna podzemna grčka škola tokom otomanske okupacije, ali je tačnost ove legende dovedena u pitanje.

Tih godina postojale su samo tajne škole u ​​kojima se učio grčki jezik, a nastavu su izvodili sveštenici. Knjige himni bile su kao udžbenik za prvi razred, a jevanđelja bi bili udžbenici za starije učenike.

Grčko ostrvo Eros postalo je destinacija za venčanje

Ostrvo ima peščane plaže i borove šume, kao i malu kapelu za venčanja. Ostrvo Eros je steklo međunarodnu slavu nakon što je predstavljeno u grčkoj turističkoj kampanji početkom 2000-ih godina.

I Grci i međunarodni posetioci su se zaljubili u ostrvo i počeli da posećuju idiličnu lokaciju za venčanja i krštenja.

Do Erosa se može doći samo brodom, a oni koji žele da posete ostrvo ljubavi mogu da organizuju izlet u luku Poros.

Za gurmane je Sifnos, za avanturiste Lefkada: 21 grčko ostrvo koje ne smete da propustite FOTO

Mirno ostrvo Poros idealno je za porodični odmor i omiljeno je odredište za vikend među Atinjanima. Kombinovanje boravka na Porosu sa posetom Erosu je odličan izbor za bilo koji odmor ili događaj.

Grad Poros je živahan grad sa zanimljivom neoklasičnom arhitekturom. Najistaknutija građevina je Sahat kula, koja datira iz 1927. Kula se nalazi na najvišoj tački grada i podseća na svetionik.

Sva grčka ostrva su prelepa, ali za jedno kažu da je magično

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: