Utorak, 08.09.2015.

16:11

Zagreb nekad i sad (VIDEO)

Pogledajte fenomenalan video u kome je jedan kreativni Zagrepčanin spojio prošlost i sadašnjost svog grada.

Izvor: 24sata.hr / Marin Zdelar

Default images
Foto: Screenshot

Ognjen Ivanović već godinama crpi inspiraciju iz grada u kom je rođen i u kom je odrastao. U najnovijem projektu je spojio crno-belu prošlost u sadašnjost u boji.

„Projekat "Zagreb nekad i sad" počeo je objavom prve fotografije, a inspirisao me rad čoveka koji scene iz filmova spaja slikom u slici sa današnjim trenutnim lokacijama. Kao rođeni Zagrepčanin sam, naravno, večnu inspiraciju pronašao u svom gradu“ objasnio je Ognjen Ivanović kom je ovaj video projekat zapravo nastavak na prvi u kom je radio samo s fotografijama.

„U novembru prošle godine počele su objave slika na mom Fejsbuk profilu koje su vrlo brzo pronašle svoju publiku. Kako se inače bavim videom i muzikom odmah sam počeo da pripremam i video verziju. Slikama ’Nekad i sad’ hteo sam da lagano uvedem ljude u celu tu priču i paralelno sam radio na videu koji sve to zaokružuje“ rekao je Ivanović uz napomenu kako mu je najteži deo projekta predstavljala izrada sirovine - priprema materijala, snimanje i montiranje.

„Trebalo je iseći preko 1300 sličica, isto toliko puta uslikati današnje lokacije, a na neke smo se morali vraćati i po nekoliko puta kako bismo dobili što bolji snimak. Kako sam svaki 'frejm' montirao sličicu po sličicu, to je nešto što te izludi, ali i obraduje kad nakon nedelju dana vidiš dva i po minuta animacije“.

Ognjen Ivanović napominje kako je na izradi videa uz Draganu Momčilović, 'najlepšu polovinu Dobrih ideja', radio i 'naš prijatelj Josip Šušnjar', čovek koji je s Ivanovićem obilazio i snimao sve lokacije za video.

Povodom prvih reakcije na video koji je u nekoliko dana videlo više desetina hiljada ljudi, Ognjen je rekao:

„Ljudi su divni, njihovi komentari i podrška su neprocenjivi. Video sam objavio na Jutjubu i Fejsbuku i za samo 24 sata su skupili na obe mreže preko 25.000 pregleda. Reakcije su toliko pozitivne da je stvarno vredilo truda koji smo uložili u ovaj projekat. Veliko hvala.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: