Subota, 02.12.2023.

11:42

Ovo je najpopularnije srpsko selo tokom posta FOTO

Poznato po pećini koja ima najveći ulaz na Balkanu, selo Potpeć i ove godine našlo se na mapi domaćih turista. Udaljeno je 14 kilometara od centra Užica i vrlo često ga obilaze i putnici koji krenu da svoj odmor provedu na Zlatiboru ili Crnoj Gori. Međutim, tokom posta ono postaje još punije jer je na obalama reke Petnice smešteno čak 16 ribnjaka.

Izvor: RINA

Ovo je najpopularnije srpsko selo tokom posta FOTO
Foto: RINA

- Za Nikoljdan je ubedljivo najveća potražnja i vrlo često svi ribnjaci tada ostanu pusti. Koliko god da je ima, sve se proda. Ljudi iz svih obližnjih gradova i opština, ovde naručuju, ali imamo kupce i iz Beograda i Novog Sada. Dobar glas daleko se čuje - rekla je kroz osmeh Milica za RINU koja u ovom selu ima svoj ribnjak.

Već decinijama se meštani bave proizvodnjom ribe, a Milica je nastavila porodičnu tradicuju, kao i njeni rođaci.
Foto: RINA
- Reka Petnica jako je pogodna za uzgoj ribe, zbog njene temeparture koja se čak i u zimskim mesecima kreće između osam i dvanaest stepeni. Nikada ne ledi i to je jako važno za opstanak ribe. Iako na Petnici ima čak šesnaest ribnjaka, posla ima za sve nas. Da bi riba bila dobra i kvalitetna mora redovno i kvalitetno da se hrani, a o higijeni i čistoći bazena mora da se vodi računa svih 12 meseci u godini - kaže Milica.

Ako je suditi po pupunjenosti i nemogućnosti da ovde pronađate parking mesto, svi ribnjaci rade odlično, a domaćini su, ne želeći da veliki potencijal propada, otvorili i svoje restorane u kojima se tokom sezone traži mesto više.

Na većini ribnjaka čeka se red i unapred zakazuju termini, kako kupci kućama ne bi otišli praznih ruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: