Petak, 02.09.2022.

15:11

Broj domaćih i stranih turista se skoro izjednačio: Tri najposećenija mesta u Vojvodini

Vojvodinu je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih sedam meseci ove godine posetilo 376.987 turista, što je za 69,9 odsto više nego pre godinu dana, navodi se na sajtu Turističke organizacije Vojvodine i ističe da je posebno porastao broj dolazaka stranaca i to čak za 156,1 odsto.

Izvor: Tanjug

Broj domaćih i stranih turista se skoro izjednačio: Tri najposećenija mesta u Vojvodini
Foto: Shutterstock/xbrchx

Njih je u severnu srpsku pokrajinu od januara do jula došlo 176.820, dok je broj domaćih turista iznosio 200.167 i bio za 30,9 odsto veći u odnosu na isti lanjski period.

Kao zanimljiv se navodi i podatak da se ostvareni broj noćenja stranih turista gotovo izjednačio sa brojem noćenja domaćih turista i ocenjuje da su jedan od razloga za povećanje broja stranih posetilaca brojne promotivne aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine i lokalnih turističkih organizacija.

Među top-5 destinacija u Srbiji: Grad u koji se strani turisti stalno vraćaju

Među njima je i manifestacija "Dani Vojvodine", na kojoj se ostvaruje direktan kontakt sa potencijalnim posetiocima, a ove godine je održana u pet gradova, Budimpešti, Trebinju, Bijeljini, Banjaluci i Temišvaru.

Najposećeniji gradovi u prvih sedam meseci ove godine u Vojvodini su bili Novi Sad i Subotica, dok je među banjama najposećenija bila banja Vrdnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: