Ponedeljak, 20.03.2023.

19:34

Turska u žiži interesovanja: Istanbul bukiran VIDEO

Nakon razornih zemljotresa koji su u februaru pogodili jug Turske, mnogi su se zaptali da li je bezbedno ove sezone letovati u toj zemlji. Međutim, iako je strah opravadan, izgleda da srpski turisti ne razmišljaju na taj način, jer se ineteresovanje za aranžamane u Turskoj ne smanjuje.

Izvor: B92

Turska u žiži interesovanja: Istanbul bukiran VIDEO
Foto: Profimedia

Naš narod voli destinacije na koje je već navikao. Među njima je i Turska, bio zemljotres ili ne, letovanje većina ne bi odložila.

Građani Beograda imali su različite reakcije na pitanje da li bi putovali u ovu zemlju. Neki bi otputovali bez problema, a manjina strahuje.

Agencije uveliko zakazuju aranžmane za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike. Istanbul je već bukiran, dok mesta za letovanja u Turskoj, još uvek ima.

Milan Vasić, direktor agencije Plan Turs ističe da se sve više ljudi interesuje za Tursku i dodaje da ne veruje da će situacija sa zemljotresima uticati na letnju sezonu.

"Očekujemo da sezona bude jako dobra kao što je bila i prethodne godine" kaže Milan Vasić.

Iako su iz turističkih agencija očekivali da će cene letnjih aranžmana biti niže, to se nije desilo. Cene letovanja su na nivou prošlogodišnjih, sa ponekim izuzetkom gde su cene do 10 odsto više u odnosu na prethodnu sezonu.

Više pogledajte u videu ispod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: