Kultura

Petak, 17.06.2022.

16:25

Atelje 212: Premijerno gostovanje predstave "Hasanaginica"

Prvi susret sa dramom "Hasanaginica" Ljubomira Simovića i sa narodnom baladom na osnovu koje je nastala prepun je emocija, ali izaziva i šok. Šok nastaje upravo u susretu današnjice i sveta drame, sveta koji je na prvi pogled tako dalek da polako postaje bled i nerazumljiv. Ali da li je taj svet tako dalek? I da li su osećanja, ljubav i odluke koje nepobitno obeležavaju likove tako neshvatljive?

Izvor: B92

Atelje 212: Premijerno gostovanje predstave
Foto: Promo

"Dugačak je bio naš put ka Hasanaginici, njenom unutrašnjem biću, ali i uzajamnim odnosima i nemogućnostima uspostavljanja iskrenosti, istine, ravnopravnosti, pravde i otvorenosti. Dugačak, uzburkan, izazovan, ali lep. Jer na kraju tog puta stoji ljubav. Čvrsto i nepokolebljivo. Put tokom koga su se spojili prostor i vreme, izbrisale razlike i stvorilo shvatanje da je ljudska priroda ista, da okolnosti ne mogu da unište čovečnost. Da je važno istrajati i boriti se. I da smo svi mi Hasanaginice", rekla je Isidora Goncić, rediteljka ove predstave.
Foto: Promo
Lica:

Hasanaga – Dragan Marjanović

Hasanaginica – Mina Cocić

Majka Hasanagina – Ivana Nedović

Beg Pintorović – Filip Radivojević

Majka Pintorovića – Suzana Grujić

Efendija Jusuf – Predrag Smiljković

Ahmed – Dragiša Veljković Asker

Suljo – Ivan Janković Asker

Huso – Nikola Šćepanović

Musa -–Filip Nedeljković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: