Kultura

Ponedeljak, 15.08.2016.

15:30

Ovu knjigu bi svako trebalo da pročita bar jednom

Sajt Redit postavio je pitanje svojim čitaocima koja je to knjiga koju bi svako na planeti trebalo da pročita. Ovo su njihovi odgovori.

Izvor: Marketwatch.com

Ovu knjigu bi svako trebalo da pročita bar jednom
Foto: Thinkstock

Pitanje je za samo 13 sati dostiglo preko 2.300 komentara, a najviše glasova dobile su Ezopove basne.

„Samo nekoliko knjiga može da se održi kroz različite kulture i vreme, takve su i Ezopove basne. Na fakultetu sam učio o staroj Grčkoj, tako da sam čitao i prevodio mnoge od njegovih basni. One su brze, zabavne, imaju toliko skrivenih blaga istine koje bi svako trebalo da zna i primenjuje. Ne slušajte glasine, uvek budite iskreni, činite drugima, uvek postoje dve strane svake priče... to su samo neke od mnogih mudrosti kojim nas basne uče. Idite i pročitajte jednu i setite se da su ih pre 2.600 godina pričali robovi“, glasi najpopularniji komentar na sajtu.

Korisnici su navodili klasike poput knjige „Starac i more“, Biblije, ali je ubedljivo najviše glasova imao komentar koji navodi da su Ezopove basne knjiga koju bi svako trebalo da pročita.

Sajt Redit je postavio pitanje na osnovu studije objavljene u magazinu Socijalna nauka i medicina, po kojoj se pokazalo da ljudi koji čitaju knjige žive duže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: