Kultura

Nedelja, 17.09.2023.

10:58

"Buč Kesidi" održao koncert na stadionu Tašmajdan FOTO

Elektro rokenrol grupa “Buč Kesidi” održala je u subotu uveče prvi put koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu pred nekoliko hiljada posetilaca.

Izvor: Tanjug

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Time su Luka Racić i Zoran Zarubica koji čine ovaj duo, zaokružili svoju regionalnu turneju „Skupi snagu“ na kojoj su gostovali širom Srbije i bivše Jugoslavije. Pre njih su nastupali muzičari i grupe sličnog senzibiliteta i žanra alternativne i elektro pop muzike, kao "Buč Kesidi".

Prvo je na scenu izašao mladi kantautor Gipsi, jedan od favorita ove godine u Izboru za Pesmu Evrovizije, kao i hrvatska elektro atrakcija “Pocket Palma”. Najveću euforiju je izazvala Bojana Vunturišević, a publika je uživala u pesmama kao što su "Kese etikete", "Daljine" ili "Ljubav", tako da su se svi ozbiljno zagrejali za glavnu tačku večeri - "Buč Kesidi'. Posle instrumentalnog elektro uvoda Intro, usledila je prava "Euforija" - hit sa njihovog drugog istoimenog albuma.

"Dobro veče, dobrodošli! Mi smo bend "Buč Kesidi" iz Pančeva", uobičajeno je Luka Racić (vokal, gitara) pozdravio publiku. Odmah se nadovezao Zoran Zarubica (vokal, bubanj) - "Kako ste ljudi? Nadam se da ste uzbudjeni barem blizu koliko smo Luka i ja večeras". Na njihovoj set listi nizali su se hitovi gde kažu da ne vole "Laž", vole da se nalaze kod "Kafe aparata", ali vape kad zagusti "Trebaš mi", i pitaju se "Draga?".
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages
Pesme su spoj više žanrova - retro prizvuka disko i dens scene iz prošlog veka, alternativne struje, rokenrola i elektro pop muzike. Tokom regionalne serije koncerata, na njihovim samostalnim i festivalskim koncertima širom regiona prisustvovalo je više desetina hiljada ljubitelja njihove muzike, tako su obišli i Arsenal Fest u Kragujevcu.

Prvi gost na sceni im je bila mlada muzičarka Zoi, koja je u sličnom stilu elektro muzike, sa primesama trepa. Ona je uz muzičku pratnju Luke i Zorana otpevala dve svoje numere - "Jasno mi je" i "Đavoli", te je ubrzo "projezdila" scenom. Posebna euforija je nastala tokom izvođenja numere "Tiho" kada su skoro svi upalili mobilne telefone i time obasjali čitav stadion Tašmajdan. "Buč Kesidi" su priredili pravi "Uragan" i onda se osvrnuli na još jedan hit singl "Curimo po asfaltu" za predstojeći album.
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages
Ime benda je inspirisano čuvenim vestern filmom “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) gde su glavne uloge igrali Pol Njumen i Robert Redford. Na aktuelnoj turneji napunili su stadion “Šalata” u Zagrebu, SPENS u Novom Sadu. Koncert na Tašmajdanu je trebalo da održe još 3. juna, međutim usled strašnih tragedija u maju koje su zadesile našu zemlju, rešili su da odlože koncert za 16. septembar.

Gostovao im je i pop pevač kantautor Vlado Georgiev sa svojom baladom "Lažljiva". On je prisutnima poručio: "Buč Kesidi je moj novi omiljeni bend!" i iznenada skinuo sa sebe jaknu i bacio u publiku. Na samom kraju Luka i Zoran su odsvirali hitove "Nebitna (... Ne mogu da)" i "Đuskanje ne pomaže", čime su zaokružili puna dva sata velikog koncerta.

Bisa nije bilo, ali su obojica sišli u publiku i dugo se grlili sa svojim fanovima uglavnom lepšeg pola uz vrisku devojaka. U Beogradu su imali uspešne rasprodate koncerte u sali “Amerikana” Doma omladine krajem 2019. i na Platou kod spomenika Pobednik na Kalemegdanu na leto 2021, ali su sada na Tašmajdanu znatno podigli lestvicu u uspešnoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: