Kultura

Utorak, 14.05.2013.

22:50

Evrosong: Srbija ispala u polufinalu

Predstavnice Srbije na 58. "Pesmi Evrovizije" sastav "Moje 3" koji čine Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović nisu uspele da se plasiraju u finale takmičenja koje će biti održano 18. maja u Malme areni u Švedskoj.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Srpske predstavnice, sastav "Moje 3", nastupile su u okviru prve polufinalne večeri zajedno sa pratećim vokalima Ksenijom Milošević, Dunjom Vujadinović i Jelenom Mitić pod rednim brojem 16, i izvele kompoziciju Saše Miloševića Mareta "Ljubav je svuda". Koreografiju za nastup uradio je Miloš Paunović, a za kostime bila je zadužena Ana Ljubinković.

Prvo polufinale otvorila je predstavnica Austrije Natalija Keli, a "Moje 3" su nastupile poslednje na prvoj polufinalnoj većeri.

Za plasman u finale takmičilo se 16 zemalja, čiji predstavnici su nastupili sledećim redosledom: Austrija, Estonija, Slovenija, Hrvatska, Danska, Rusija, Ukrajina, Holandija, Crna Gora, Litvanija, Belorusija, Moldavija, Irska, Kipar, Belgija i Srbija. Deset finalista izabrala je ravnopravno publika i žiri iz zemalja učesnika prvog polufinala, kao i iz tri zemlje direktnih finalista - Velike Britanije, Italije i domaćina Švedske.

U finale su se plasirale: Moldavija, Danska, Litvanija, Rusija, Irska, Belgija, Estonija, Ukrajina, Belorusija i Holandija.

Drugo polufinale je 16. maja kada će se predstaviti još 17 učesnika, a finale je zakazano za 18. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

488 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: