Kultura

Subota, 05.04.2014.

09:59

Grejs Keli u Kanu: Nova bura na pomolu

Ovogodišnji Filmski festival u Kanu, najprestižnija smotra sedme umetnosti, biće otvoren 14. maja projekcijom dugo iščekivanog filma o legendarnoj Grejs Keli. Međutim, nekoliko najavljenih gostiju odbilo je da dođe na svečanu ceremoniju…

Izvor: Izvor: Beta

Default images

Kneževska porodica Grimaldi, koja vlada Monakom, odbila je da dođe na projekciju filma "Grace of Monaco" koja će otvoriti 67. Međunarodni filmski festivala u Kanu.

Porodica Grimaldi je odlučila da bojkotuje film uz ocenu da to ostvarenje ne prikazuje na verodostajan način događaje koji su se u stvarnosti desili, prenose danas francuski mediji.

-- Pročitajte i Film o Grejs Keli biće šokantan --

Princ Albert Drugi i njegove sestre Karolina i Stefani tražili su privatnu projekciju filma, što je producent Pjer-Anž Le Pogam odbio

Kad su saznali kakav je scenario filma, odmah su zatražili ispravke, koje su takođe odbijene. Grimaldijevi su od početka snimanja negodovali jer nisu bili konsultovani. Za njih taj film predstavlja "bespotrebni glamur s velikim netačnim istorijskih činjenicama i scenama koje su fiktivne i neistinite".
Reditelj filma Olivije Dan (Olivier Dahan) izabrao je australijsku glumicu Nikol Kidman da glumi princezu koja je u prethodnom delu života, kao holivudska glumica, bila muza Alfreda Hičkoka.

Film priča o krizi bračnog para početkom 60-ih godina, s političkom pozadinom o sporu između Francuske i Monaka. Film insistira na ulozi princeze u sukobu između generala Šarla de Gola i princa Renijea Trećeg.

-- Pročitajte i Grejs Keli: Neprevaziđena boginja stila --

Film za koji je scenario napisao Araš Amel, govori o periodu od decembra 1961. i novembra 1962. kada je Grejs Keli pozvana da spase svoju novu domovinu Monako kojoj je pretio gubitak položaja privlačnog poreskog utočišta.

Grejs Keli (1929-1982) je bila američka glumica, koja je udajom za princa Renijea Trećeg postala princeza od Monaka. Poginula je 1982. godine u saobraćajnoj nesreći, spuštajući se niz serpentine koje vode do zamka u kome Grimaldijevi žive.

-- Pročitajte i Princeze koje su rasplakale odrasle --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: